Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

 

 

 

Визуализација на отпечатоци од прсти со напарување на цијаноакрилатен лепак

Cyanoacrylate гневни се користи за да се развие латентни отпечатоци на nonporous примероци.

Прибор
Грејач, алуминиумски сад, комора за цијаноакрилатно испарување  

Хемикалии
Цијаноакрилатен лепак

Стандардна постапка
Користење на комора за цијаноакрилатно испарување

• Поставете го алуминиумски сад на грејна површина и да се сврти на грејач на највисоко амбиент.
• Кога садот е жешко, место доволно течност cyanoacrylate да се покрие дното површината на садот (приближно 3 g за мала комора).
• Кога cyanoacrylate почнува да се лутат на стабилно темпо, место на примерок (а) во комората и безбедна комора врата.
• чад примерокот (а). Бесен време варира во зависност од големината на комората; Сепак, во повеќето случаи, бесен пати се движат од 30 секунди до 4 минути се доволни.
• По постапката е завршена, отстранување на примерок (а) од комората за да го видиш за латентна отпечатоци. Доколку е потребно, процесот на бесен може да се повтори.
• Ако навлажнета комора е достапна, во собата на влажност помеѓу 70% и 80% за најдобри резултати.

 

Сл. 1. Прибор и хемикалии

Сл. 2. Ставање лепило на пластичното капаче

Импровизирана метод на користење на цијаноакрилатен метод

Прибор и хемикалии

Цијаноакрилното лепило, пластично капаче, парче стакло (Сл. 1)

Постапка
• Ставете неколку капки од цијаноакрилното лепило на пластично капаче од широко пластично кутивче како што е прикажано на Сл. 2.
• Поклопете го примерок (парче стакло со отпечаток од прст) со пластиченото капаче (Сл. 3).
• Почекајте 2 минути и потоа проверете го примерок дали се гледа отисокот (Сл. 4).

 

Сл. 3. Третирање на примерокот

Сл. 4. Отпечаток

Совети за безбедност
Бидете внимателни кога ќе работите со цијаноакрилното лепило. Носете ракавици и не дозволувајте да дојде во контакт со кожата или облеката. Ако користите стаклен примерок, водете грижа да не добиете исеченици од острите рабови или користете шмиргла за да ги отстраните.