Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

 

 

 

Направете единечна дрвена сталка за епрувета

 

Во парче дрво или иверка направете соодветен отвор.

Материјали
Парчиња од дрво или иверка со димензии (5 cm х 5 cm х 1,5-2 cm), бормашина, бургии за метал или дрво (Сл.1).

Постапка

  • Единечните сталки за прибор се наједноставни за изработка. Потребно е само да се направи дупка (со соодветен дијамета во согласност со дијаметарот на епруветите) во центарот на парчето дрво или иверица (Сл. 2).
  • Исто така, може да направи постамент за шишенце за изработка на микрошпиритусна ламба (види подолу).

Ако се користат дрвени парчиња пожелно е тие да се лакираат, а ако се користи иверица пожелно е парчињата да се кантираат.

Сл. 1. Материјали

Сл. 2. Дупчење