Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

 

 

 

Направете електроди за електролиза од медицински игли

 

Отворот во пластичниот дел од медицинските игли може да се затвори со силиконски лепак или пластичниот дел може да се загрее и со притискање со пинцета може да се затвори.

Материјали
Медицински игли (нови или користени во лабораторија), микробренер, пинцета, пиштол за лепење со силиконски лепак.

Постапка
• Се загрева пластичниот дел на медицинска игла во близина на пламен на микробренер.
• Кога ќе омекне пластиката таа се притиска со пинцета да се затвори отворот (Сл. 1).
• Другиот начин е да се затвори дупка во пластичниот дел со ставање на стопен силиконски лепак (Сл. 2).

Не користете медицински игли користени во болниците. Тие би можеле да бидат загадени и нивната употреба може да предизвика ширење на некоја болест!

Сл. 1. Затворање на отворот со притискање на омекнатата пластика

Сл. 2. Затворање на отворот со стопен силиконски лепак

Сл. 3. Приготвени електроди за електролиза