Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

 

 

 

Направете сами

 

 

 

Направете единечна дрвена сталка за епрувета

Во парче дрво или иверка направете соодветен отвор.

 

 

 

 

Направете единечна гипсна сталка за епрувета - едноставен начин

Овој вид на сталка се изработува со правење на калап и лиење на гипс.

 

 

 

Направете единечна гипсна сталка за епрувета - подобрена верзија

Сталката се приготвува во калап изработен од стоматолошки материјал за земање на отисци од заби со лиење на гипс.

 

 

 

 

Направете микрошпиритусна ламба

Мали шишенца може да се искористат за правење на микрошпиритусни ламби.

 

 

Направете пиезо запалка

Пиезо елемент од запалка за цигари се користи за изработка на пиезо запалка.

 

 

 

Направете електроди за електролиза од медицински игли

Отворот во пластичниот дел од медицинските игли може да се затвори со силиконски лепак или пластичниот дел може да се загрее и со притискање со пинцета може да се затвори.